Tips en voorbeelden tijdens inspiratieavond cultureel ondernemerschap

De Oldenzaalse cultuurmakelaar Quinta Clason organiseert i.s.m. Impuls Oldenzaal en Rabobank Twente Oost een avond vol creatieve ideeën over hoe leuke culturele projecten op alternatieve manieren te financieren zijn. Hiervoor heeft Arjo Klamer, hoogleraar economie van de kunst en cultuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, toegezegd naar Oldenzaal te komen voor een lezing op dinsdagavond 8 november.

Cultureel econoom Klamer is samen met Cees Langeveld auteur van het boekje ‘Pak aan, 100 en 1 ideeën voor alternatieve financiering van kunst en cultuur’.Het boek is een reactie op de eerdere drastische bezuinigingen op de kunsten; de aan de Erasmus Universiteit verbonden auteurs willen hiermee kunstenaars te stimuleren creatief te zijn bij financiering van het werk en niet alleen afhankelijk te zijn van de overheid.

Klamer zal op dinsdagavond 8 november bij de Rabobank Twente Oost vertellen over inspirerende voorbeelden en ideeën met betrekking tot cultureel ondernemerschap. Ook komen onderwerpen zoals ondernemerschap, marketing, sponsoring en het actief inzetten van eigen omgeving aan bod.

De avond wordt geopend door een presentatie over cultuur in Oldenzaal door de cultuurmakelaar zelf. Vervolgens wordt het woord gegeven aan Klamer. Clason nodigt het culturele veld van de stad uit om zich aan te melden (verplicht), dat kan via het formulier onderaan deze pagina.

Vanaf 19:45 uur is de inloop, start van de avond is om 20 uur.

Interesse?

Aanmelden kan hieronder.

Over Arjo Klamer

Arjo Klamer is hoogleraar in de Economie van de Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lector sociale innovatie aan de Fontys Hogeschool. Sinds 2014 is hij ook wethouder voor de SP in Hilversum.

In 2005 richtte hij de Academia Vitae in Deventer op. De Academia Vitae is een academische instelling voor mensen die midden in het leven staan. Zij grijpt terug op de principes van de brede klassieke, academische vorming. Van 2005 tot 2010 was hij decaan van Academia Vitae. In het publieke debat heeft hij zich gemengd door de ratio van de Europese integratie aan de orde te stellen bijvoorbeeld bij de invoering van de EMU en de Europese Grondwet.

« Terug naar het nieuwsoverzicht